Vanaf maart 2018 kunnen medische professionals Continuing Medical Education (CME) punten en verpleegkundig specialisten Verpleegkundig Specialisten Register (VSR) punten ontvangen voor het volgen van de Massive Open Online Course (MOOC) over nier-, pancreas-, en eilandjestransplantaties.

MOOC

Deze cursus geeft je de mogelijkheid alles te leren over de  wereld van nier- en pancreastransplantaties. Door middel van interactieve colleges, unieke 3d-animaties en video’s over chirurgie en immunologie, maak je kennis met de aspecten die spelen voor, tijdens en na transplantatie. De cursus is ontwikkeld door verschillende transplantatie deskundigen van het LUMC in samenwerking met de Centre for Innovation van de Universiteit Leiden en is ontworpen voor (bio)medische studenten, zorgprofessionals en iedereen die meer wil weten over het onderwerp.

CME  en VSR

In samenwerking met Boerhaave nascholing kan je vanaf maart 2018 CME of VSR punten voor je persoonlijke portfolio ontvangen voor het succesvol afronden van de cursus. Afhankelijk van het aantal studie-uren zijn voor de cursus 5 tot 13 punten te behalen.  Meld je aan via de website van  MOOC Clinical Kidney Transplantation of mail naar moockidney@lumc.nl voor meer informatie.