De LWTV organiseert elke 2 jaar een symposium voor leden en niet-leden.


Graag nodigen wij jullie hierbij uit voor ons aankomende Dagsymposium “De andere Kant van de Transplantatie Medaille” op 9 oktober a.s. in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht.
Dit symposium is bedoeld voor alle professionals die betrokkenen zijn bij de transplantatie patiënt en zowel voor LWTV- als niet LWTV-leden.

We beginnen ’s ochtends met een plenaire sessie, waarbij het licht eerst valt op de donkere kant van de niertransplantatie. Een internist-nefroloog en een medisch maatschappelijk werker zullen ons hier op een interactieve manier mee naar toe nemen. Vervolgens zal een endocrinoloog onze kennis bijspijkeren over de materie osteoporose, iets waar veel getransplanteerden klachten van hebben. We sluiten de ochtend positief af met nieuwe ontwikkelingen in de infectiebestrijding, namelijk fagentherapie. Ja, dat klinkt nu nog vaag, maar na deze presentatie zullen we alles van deze nieuwe ontwikkeling afweten. Natuurlijk hoort bij dit dagsymposium een heerlijke lunch en tijd voor netwerken en gezellig bijkletsen.

Na de lunch gaan we verder met drie workshops. Een interactieve workshop voeding na transplantatie, gegeven door een bevlogen transplantatie patiënte die hier promotie onderzoek naar doet. Daarna geeft een nefroloog een workshop over plaatsing op de wachtlijst, hierbij zal ook iedereen weer actief mee kunnen denken. De derde workshop betreft maligniteiten met huidafwijkingen. Aan de hand van een stukje theorie zullen vervolgens veel praktijkvoorbeelden aan bod komen met diverse voorbeelden. Alle drie dus zeer enerverende workshops.

Om al deze indrukken even te verwerken houden we dan een koffie/theepauze, waarna het laatste plenaire gedeelte volgt.
Een psychologe leert ons de basis van de Acceptance and Commitment Therapie (ACT) vaardigheden. Hierbij leren we hoe patiënten, maar ook wij zelf psychologisch flexibeler worden en daardoor beter met moeilijke situaties als bijvoorbeeld een ziekteproces om kunnen gaan. Tot slot een muzikale en humoristische uitsmijter, zodat iedereen weer opgeladen naar huis kan.


Kosten
De inschrijfkosten bedragen € 50,- voor LWTV-leden en €75,- niet LWTV-leden. Bij inschrijving na 15 september wordt € 10,- extra in rekening gebracht.

Inschrijving is mogelijk voor maximaal 200 deelnemers, op volgorde van aanmelding.

Geef bij je inschrijving aan welke twee workshops je wilt bijwonen.


Download hier het programma.

Klik hier om in te schrijven.

Locatie: Jaarbeurs, Utrecht